CEWE fényképes naptár rendelés menete

Hogyan rendelhetek?


  1. Gyűjtse össze egy mappába kedvenc digitális fényképeit.

  2. Kattintson a „Letöltés” gombra, a Fotóvilág rendelőszoftver letöltéséhez és telepítéséhez.

  3. Válassza ki a naptár típusát, majd szerkessze meg könnyedén a letölthető design elemek segítségével.

  4. Vegye át a megrendelését átvevőhelyeink bármelyikében, vagy kényelmesen, házhozszállítással!

 


 A CEWE Fotóvilág rendelőszoftver kezelése

Egy naptár tulajdonságai

Szabadon beállíthatja, melyik évről kívánja elkészíteni a naptárat, illetve azt, hogy a naptár melyik hónappal kezdődjön. A naptári év 12 hónapot jelent, ami a beállított hónappal kezdődik.

A naptár objektum-kiválasztása

Az objektum kiválasztása legtöbbször három különböző fülből áll:
  • Képek
  • Elrendezések
  • Keretek 
Amennyiben szeretné, kiválaszthatja a szerkesztőben a hátteret a megjelölt oldalhoz. Fehéren is hagyhatja a hátteret (alapértelmezett) , vagy alkalmazhat saját, egyéni képet is (parancs a kép kontext menüjében). Rendelkezésére állnak előre elkészített elrendezések különböző naptár sablonokkal, válasszon ki egyet, ami tetszik Önnek, majd illessze be a kívánt képeket a naptár oldalán lévő elrendezésbe.

Tipp: Válasszon olyan képeket, amelyek az adott évszakhoz illenek, vagy olyanokat, amik kifejezetten alkalmakhoz köthetőek. (Például: egy esküvői fotót ahhoz a hónaphoz, amikor a házassági évfordulót ünnepli.)

A vázlat

(Ez az Éves tervezőnaptár esetében nem aktív, mert csak egyetlen oldalból áll.)

A vázlat alatt lévő gördítő sáv mozgatásával mehetünk balra vagy jobbra a vázlatban.
Ha rákattintunk a kicsinyített nézetre, meg tudjuk nyitni azt az oldalt a szerkesztőben.

Az oldalak sorrendjét úgy lehet megváltoztatni, hogy a megfelelő oldal előnézeti képére kattintunk és nyomva tartott bal gombbal a vázlatban az oldalt a kívánt helyre húzzuk át. A hónap neve ekkor természetesen frissítve lesz.

A naptár objektum-eszköztára

Az objektum-eszköztárban megtalálhatjuk a legfontosabb eszközöket vagy parancsokat, amelyeket a kijelölt objektumokkal kapcsolatban használhatunk, vagy amelyekkel új objektumokat helyezhetünk be.

Olvassa el az eszköztippeket.

Az alapeszközök mellett megtalálja az elrendezések szerkesztésére szolgáló eszközöket, amiket elsősorban a kijelölt objektum szerkesztésekor vagy más objektum átdolgozásakor alkalmazhatunk, például az objektum forgatása vagy betűtípus formázása. 

A naptárszerkesztő

A naptárszerkesztő munkafelületén szerkesztheti meg a naptároldalakat és illeszthet be képeket. Létrehozhat saját, kerettel és szöveges információkkal rendelkező elrendezéseket, és elmentheti azt saját elrendezésként. Vagy válasszon egyet a már meglévők közül.

(Lásd a „Elrendezésekkel való munka” című fejezetet.)

A naptár varázsló kezelése

A naptár varázsló több menüpontra oszlik különböző fülekkel.

Képek

A „Képek” fül alatt találja a képek és/vagy egész könyvtárak kiválasztására szolgáló képböngészőt. 

Az oldalankénti képszám az elrendezés kiválasztásától függően változhat.

Ha több képet választott ki, mint amennyi a naptár számára kiválasztott elrendezésbe belefér, akkor a program automatikusan szelektál a képek közül. A szempontokat az „Automatikus képkiválasztás” menüpontban állíthatja be.

Ha egyet kattint a „Kiválasztás mutatása” menüpontra, láthatja, melyik képeket választotta ki a program, és azok hogyan lettek csoportosítva. A kiválasztott képeket egy pipa jelzi és eltávolíthatók a kiválasztásból a kontext menün (jobb egérgomb) keresztül vagy a papírkosár szimbólummal. Természetesen a kiválasztott képeket később kézzel hozzáadhatjuk a naptárhoz, kicserélhetjük más képekre vagy eltávolíthatjuk a nem odaillőket, megváltoztathatjuk a képek méretét és elrendezését a naptárban.

Háttér

Ezzel az opcióval választhatjuk a naptár oldalak háttereit. 

Amennyiben nem illeszt be semmilyen hátteret, úgy a naptár oldalak fehér hátteret kapnak.

A hátterek minden oldal esetén később kézzel módosíthatók vagy kicserélhetők.

Elrendezés

Itt állíthatjuk be, milyen elv szerint rendezze a program a képeket a naptár oldalain.

A "kartotékkártya" bal oldalán láthatja a rendelkezésre álló elrendezéseket előnézeti képük szerint felsorolva. A jobb oldalon az aktív előnézeti képeket láthatja.

A kívánt elrendezés kiválasztásához jelölje ki a megfelelő előnézeti képet, majd a bal egérgombbal duplán kattintva a szerkesztőfelületre teheti.

Az elrendezéseket később még szabadon módosíthatja, képeket illeszthet be, elforgathatja őket, és az esetlegesen egymást fedő képeknél meghatározhatja, melyik kép legyen elöl, melyik hátul.

Szoftver letöltése és telepítése

A honlapról való letöltés megkezdéséhez kattintson a "Letöltés" gombra. Ekkor a „Naptár készítő program” oldalra kerül, ahol röviden elolvashatja, hogy milyen feltételeket kell számítógépnek teljesítenie ahhoz, hogy az ingyenes CEWE Fotóvilág rendelőszoftvert telepíteni tudja.

Két lehetősége van a szoftver letöltésére: letöltheti a szoftvert a merevlemezre, majd manuálisan telepíti a szoftvert, vagy a letöltés után automatikusan indítja a telepítést.

a) Szoftver mentése és manuális telepítése

Mentse le a »setup_Fotohalozat_Fotovilag.exe« fájlt az asztalra. Dupla kattintással indíthatja el a telepítést. Ezután csak a Telepítő asszisztens utasításait kell követnie. A sikeres telepítést követően azonnal elkezdheti saját CEWE fényképes naptárának szerkesztését.

b) Szoftver mentése automatikus telepítéssel

Kattintson a »megnyitás« ikonra, a letöltés megkezdéséhez. Ekkor az Telepítő asszisztens automatikusan megnyílik. Kövesse az utasításokat. A sikeres telepítés után azonnal kezdődhet saját CEWE fényképes naptárának szerkesztése.

Rendszerkövetelmények

A Fotóvilág rendelőszoftver a következő operációs rendszereken fut:
  • Microsoft Windows 2000, WIN XP (javasolt), Vista, WIN 7 vagy WIN 8
  • Mac OS X 10.5 vagy újabb
  • Linux Kernel 2.6, glibc 2.6
Legalább 256 MB memória (RAM) szükséges, ill. a szoftver telepítéséhez további 1,5 Megabyte szabad helyre van szükség.